Monday, October 21, 2013

Makkah Yang Dulunya Kontang

Assalamu'alaikum dan salam sejahtera. Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani. Selawat dan salam ke atas junjungan mulia Nabi Muhamad Sallallahu ‘Alaihi Wasallam serta ahli keluarga baginda dan para sahabat radhiallahu ‘anhu.

Doa hambaNya di Makkah al-Mukarramah

Apabila teringatkan sahabat-sahabat yang berpeluang untuk mengerjakan haji di Makkah pada tahun ini menyebabkan diri ini terkinja-kinja untuk bersama-sama ke sana. Ya Allah izinkanlah hambaMu ini ke sana. Ameen.

Di sini dititipkan satu berita mengenai doa hambaNya yang berada di bumi yang dahulunya kontang dimakbulkan Tuhan.


‘Doa di Makkah termakbul’ 

Oleh Azlan Hafeedz

Pasir Puteh: “Doa keluarga dan beberapa saudara serta jiran yang pergi menunaikan haji di Makkah supaya ayah selamat, akhirnya dimakbulkan-Nya,” kata Mohamad Aswadi Abdul Aziz, 22, anak kepada Abdul Aziz Daud, 58, yang berjaya ditemui dalam keadaan selamat selepas 19 hari hilang di tengah laut.
Anak ketiga daripada tujuh beradik itu berkata, sejak ayahnya hilang 2 Oktober lalu, dia sekeluarga tidak mampu tidur lena, manakala ibunya, Asiah Ismail, 51, hilang selera makan.

“Setiap malam ibu tidak putus berdoa kepada Allah SWT, selain turut melakukan solat hajat supaya ayah dapat ditemui.


“Kami juga meminta saudara dan jiran yang pergi menunaikan haji supaya turut mendoakan keselamatan ayah,” katanya ketika ditemui di Jeti Kuala Besut, Terengganu, semalam.

Sementara itu, Ketua Penguat kuasa Maritim Daerah Maritim 10 Tok Bali, Kapten Wan Burhanuddin Jusoh ketika dihubungi berkata, sebuah kapal dan tiga bot Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) diarahkan melakukan operasi mengesan mangsa sebaik menerima laporan berhubung kejadian itu.


Selain itu, katanya, pihaknya turut meminta bantuan daripada nelayan tempatan supaya segera menghubungi APMM jika berjaya menemui mangsa. “Pada 10 Oktober lalu, pihak kami mendapat maklumat daripada seorang nelayan bahawa dia menemui Abdul Aziz sebelum botnya ditambat pada unjam bagi mengelakkannya hanyut.


“Sebaik tiba, mangsa sudah tiada di lokasi selepas tali yang digunakan untuk mengikat pada unjam itu dikatakan terlucut menyebabkan botnya hanyut dibawa arus,” katanya.

Pegawai Pemerintah Pasukan Polis Marin Pengkalan Kubor Asisten Superitendan Wan Ismail Wan Mamat pula berkata, pihaknya bersama penduduk kampung turut melakukan gerakan mengesan mangsa di sekitar perairan Tumpat dan Kota Bharu.


Sumber: h.metro

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete